Navnet VaxVeritas

 "Vax" er den engelske forkortelsen for vaksine eller vaksinasjon. "Veritas" betyr SANNHET på latin

Helt tilbake i 2004, da jeg så Mel Gibsons film "Passion of the Christ", la jeg merke til at ordet "veritas" betydde sannhet. Jeg har det med å legge merke til og huske filmsitater, noe min kone til stadighet erfarer. Pontius Pilatus, romersk guvernør, forhørte Jesus, som sa at han var kommet for vitne om sannheten. Pilatus spurte da Jesus: Quid est veritas? - Hva er sannhet?
I slutten av 2022 og begynelsen av 2023 begynte jeg å tenke på at arbeidsgruppen for vaksineskadde burde ha et navn. En dag jeg gikk meg en kort tur, ettersom utmattelse/fatigue gjør det vanskelig å gå lengre turer,  bad jeg en bønn til Gud om hjelp til å finne et godt navn til dette. Jeg husker veldig godt hvor jeg var, og "pang" - der satt den: "VaxVeritas". Arbeidsgruppen ble etterhvert til en forening. 
Hva er VERITAS (SANNHET) om koronavaksinene? 
VaxVeritas jobber for at sannheten skal komme tydelig fram, for den er IKKE så enkel som legemiddelfirmaene og myndigheter skal ha det til.
Vi ønsker at vaksiner skal være trygge, at myndigheter er til å stole på, og at mennesker som blir skadet av vaksiner, faktisk får hjelp. Det handler ikke bare om oss her og nå. Det handler like mye om kommende generasjoner. Flere vaksiner vil komme, og helt sikkert også såkalte nød-godkjente vaksiner. Vår respons nå er viktig, både for nåtid og framtid, for de som nå lever og for de som enda ikke er født.
                      
Karl-Erik Hordnes, VaxVeritas